Tennis mot musarm

När man spelar casino online, eller andra spel som spelas sittande vid datorn, bör man komma ihåg att röra på sig ibland. Och då duger det inte att spela ett spel på sitt Wii, där man förvisso rör sig mer än när man sitter stilla vid datorn (och möjligen slår näven i väggen när man förlorar). Nej, man måste bege sig hemifrån och motionera.
Kunskaperna om ergonomi, alltså om vad som är bra för kroppen, utökas ständigt. Att sitta stilla flera timmar i sträck är inte nyttigt för kroppen. Kroppen ger ganska snabbt signaler om att den inte gillar ställningarna man sitter i, och när det är spännande tenderar man att fastna i precis samma ställning framför skärmen en längre tid. Det är inte bra för kroppen, men p.g.a. spänningen tenderar man att ignorera kroppens varningssignaler i en sådan situation.
För att var säker på att man rör sig tillräckligt bör man avsätta motionstid på sitt schema, och träna på samma tider varje vecka. Vilken typ av motion man ska välja är naturligtvis en smaksak. Simning har den fördelen att man nästan aldrig skadar sig när man utövar det på motionsnivå. Jogging och löpning kräver väldigt lite specialutrustning.
Eftersom det här är en tennissite är vi dock extra förtjusta i tennis, den vita sporten. Tennis erbjuder mycket av det som saknas vid online-spelande: fart och fläkt, snabba dueller och en hel del psykningar. Det är faktiskt lite som online-spel, bara betydligt snabbare, mer konditionskrävande och betydligt mer ergonomiskt för kroppen.