Odds på tennis

Den populäraste sporten i Sverige när det gäller betting har historiskt sett varit fotboll och Tipsextra var under en lång tid ett av de allra mest populära tv-programmen som visades. Spelade man på sport var det Stryktipset som gällde för de allra flesta svenskar. I takt med allt mer utländska influenser har odds på basket i NBA eller amerikansk fotboll blivit allt mer intressanta även för oss i Sverige.

Utöver utländska influenser har även utvecklingen gällande betting på nätet gjort att allt fler sporter helt plötsligt blivit möjliga att spela på. Tennis är ett exempel på en sådan sport. Tidigare har det funnits odds på vem som kommer att vinna Wimbeldon, US Open, Franska Öppna etc men nu går det i princip att få odds på samtliga matcher på ATP-Touren. Oddsen är heller inte begränsade till vem som vinner en specifik match utan numera går det även att få odds på exempelvis vem som slår flest serveess under en turnering eller hur lång tid en specifik match kommer att ta.

Den starka svenska traditionen inom tennisen tillsammans med det utökande antalet av olika typer av odds är säkert en av anledningarna till att just tennis sakta men säkert har blivit en seriös utmanare till fotboll som en av de populäraste sporterna när det gäller betting.