Björn Borg, märke och person!

Alla känner nog till märket Björn Borg, men vad vi äldre generationer förmodligen också vet är att detta märke inte bara har med kläder att göra utan är namnet på Sveriges främste tennisspelare: Björn Rune Borg.

tennis boll och racketMärket Björn Borg säljer inte tennisrelaterade saker som man skulle kunna tro av dess namngivare utan riktar sig snarare mot en bredare publik med moderiktiga accessoarer och underkläder. Så den som är ute efter att se ut som vår tennislegend bör snarare vända sig till Wookie Sports där det finns mängder av produkter för allt inom tennis, bordtennis och annan sport, istället att vända sig till Borgs märke. Men vem var egentligen mannen Björn Borg?

Tennisspelaren med klädmärke

Björn Borg, som föddes den 6 juni år 1956 och växte upp i Södertälje, kom att bli en av våra största svenska tennisspelare och är idag en legend inom sporten. Men han har även gjort sig ett namn inom modevärden, som vi alla nog vet, med hans märke döpt efter honom själv som lanserades år 1997 med fokus mot underklädesmarknaden. Idag har dock märket ett bredare fokus på modemarknaden då märket ägs numera av WBM. Borg går dock inte lottlös, han får själv royaltyutbetalningar tack vare att företaget fortfarande använder hans namn. Så i och med detta kanske det inte är så konstig att yngre generationer endast vet om märket och inte personen Björn Borg.

Personen Björn Borg

Pojken från Södertälje som övade servrar mot föräldrarnas garageport mötte stjärnstatus då han redan som 15 åring spelade för Sverige i Davis Cup 1973 där han lyckades att slå sin motståndare, en betydligt mer erfaren tennisspelare. Sedan fortsatte framgången spikrakt uppåt tills att han valde att sluta spela som 26 åring för att dra sig tillbaka tillsammans med sin familj. Idag väljer han att spendera sin tid på tennisbanan genom att träna sin son framför att vinna titlar och han säger själv att han i dagsläget lever det perfekta livet.